Onder het motto: als je maar goed genoeg je best doet, heeft iedereen zijn eigen beperking

Duikschool voor aangepaste opleidingen

D-Tac

Duiktechnisch advies centrum

Het Duik-Technisch Advies Centrum staat met raad en daad andere duikscholen, verenigingen, zwembaden en organisaties bij als zij activiteiten en opleidingen willen organiseren voor mensen met een beperking.

Een jarenlange ervaring met het snorkelen en duiken met mensen

met een beperking is† nu ook door anderen beschikbaar.

Als u denk aan ondersteuning, raad en/of een opleiding kan gebruiken bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Waar staat d-tac voor

Het Duiktechnisch Advies Centrum vindt zijn oorsprong in de vereniging Red Lobster Divers.

Deze club is in 1995 opgericht, in eerste instantie als een reguliere duikvereniging, maar al gauw kwam hier een speciale activiteit bij en wel het geven van snorkel en duikles aan mensen van de stichting ORO. Hierbij werd lesgegeven aan mensen met een verstandelijke beperking.

 

 

Sinds 1995† is een enorme expertise opgebouwd, hoe je lessen kan aanpassen, materiaal kan inzetten, opleiden van vrijwilligers en vooral hoe motiveer je deelnemers/hun ouders en begeleiders om ook te gaan duiken.

 

Duiken voor bv mensen met een beperking gaat niet vanzelf. Door de grote variŽteit aan beperkingen ligt de lat op verschillende hoogtes. Vaak moet extra ( soms extra veel ) tijd genomen worden om de vaardigheden aan te leren. Meestal zal de opleiding, die men nodig heeft om de kennis en kunde eigen te maken om veilig te duiken, langer duren.

D-Tac wil dan ook via voorlichting, advies en begeleiding, deze groep mensen stimuleren en de kans geven deel te nemen aan snorkel en duikactiviteiten en gelijktijdig zorg dragen voor een brede structuur waarin dit allemaal mogelijk is.

 

Het advies centrum zoekt ook actief naar organisaties,

met eenzelfde interesse, om mee samen te werken.